PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZLERİ
Randevu : 0532 158 35 55

Site Haritası
Takvim
Çocuk Psikologları

Cinsel Terapistler, 0533 3738123

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven, 05447243650

Çocuk Psikoloğu,0505-7675885

E-mail ile Psikolojik Destek

Terapi Merkezleri,0216-3476003

Terapiler Sitesi

Pedegog Çocuk Gelişim Uzmanı Ergen Psikoloğu Aile Psikologları

pedagog pedagoglar pedegog çocuk pedagogu pedagoji psikiyatri psikiyatri doktorları bebek psikolojisi psikiyatr cocuk gelisimi online psikolog istanbul psikolog psikolog kadıköy psikolog bakırköy psikolog acıbadem psikolog mecidiyeköy psikolog ümraniye psikolog bağdat caddesi mecidiyeköy psikolog şişli psikologpsikolog  taksimpsikolog beylikdüzü psikolog avcılar psikolog gaziosmanpaşa psikolog fatih tuzla psikologataşehir psikologuzman psikologpedagog psikologdr psikologpsikolog drpsikolog doktorpsikolog telpsikolog randevupedagog telefonpsikolog telefonpsikolog terapiklinik psikologmaltepe psikologçamlıca psikologüsküdar psikolog

Aile,İlişki ve Evlilik Danışmanı 0533 373 81 23
danisman724@hotmail.com
Salgın ve Korona virüs Sürecinde Psikolojimizi Nasıl Koruyabiliriz?
02/01/2021
Salgın ve Korona virüs Sürecinde Psikolojimizi Nasıl Koruyabiliriz?

Salgın ve Korona virüs sürecinden psikolojimizi korumak ve sağlam tutmak elzem olduğu için psikolojik destek ve psikolojik danışmanlıkla birlikte öneriler sunduğum bu yazımı mutlaka okuyun.

Pandemi’ nin Meydana Getirdiği Belirsizlik ve Korku Ortamını Nasıl Aşacağız?

Salgında en çok yapılan uyarılardan biri, kalabalıktan izole kalmamız gerektiği. Peki, bu izolasyon süreci bizi ve toplumumuzu nasıl etkiliyor? 
İzolasyon süreci; evden çalışma, uzaktan çalışma, online eğitim, seyahat planlarını erteleme veya yakın çevreyle yapılan aktiviteleri azaltma anlamına gelebiliyor. Bunların tamamını uygulamak her birey için mümkün olmayabiliyor.

Korona virüs gibi salgın sürecinde belirsizlik ve adaptasyon çoğu insan için stresli ve sancılı geçebiliyor. Bu bağlamda, bireyler ruh sağlığının önemini pandemi öncesine göre daha çok dile getirirken psikolojik destek imkanından kaçınmanın bir hata olduğunu bile belirtiyor. Peki, pandemi döneminde psikolojimizi korumak için neler yapabiliriz?


Zihnimizin Zor Olayları Bile Normalleştirme Gücü Var mıdır?

Ruh sağlığımızı korumada ilk destek noktamız zihnimiz. Salgın başladığında sürekli “rutin” veya sürekli “kaotik” bir hayat yaşamayan her birimiz, zihinsel uyumu daha kolay sağladı. İlginç bir şekilde, tehdit daha büyükken bile ilk haftalara göre daha az korkuyoruz. Buradaki etkenlerden biri, normalleşmeyi sağlayan zihnimiz. Dolayısıyla bu dönemde psikolojimizi koruyabilmek için zihnimizin esnek ve stabil olması elzem.

“Doğru” Bilgi İnsan Psikolojisine Ne Gibi Katkılar Sağlar ?

Zihnimizin bu özelliğinden hareketle, bireylerin yeni olgu ve durumları anlamlandıramadığında daha çok endişe duyduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan, riskleri anlamak ve tedbir almak için doğru haber kaynaklarını takip etmek bir seçenek olabilir. Bu yüzden WHO veya Sağlık Bakanlığı’ nın sitelerinden doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Burada sosyal medya içerikleri ve korona virüs sürecine dair yaşanmışlıklar olarak paylaşılanlar karşısında ihtiyatlı hareket etmek zihnimizin kirlenmesini önlemek açısından kritik olabilir. Ayrıca, bilgileri belirli zamanlarda almak daha sağlıklı olabilir; sürekli takip halinde olmak olumsuz veya korkutucu haberlere maruz kalmak ve stres anlamına gelebilir. Bilgilerinizi güncel tutmaya çalışırken zihninize çok fazla olumsuz öğeler yerleştirmekten kaçınmalısınız.

Psikolojik Dayanıklılığımızı Artıran Örnek Aktiviteler Nelerdir?

Bu süreçte meditasyon, yoga veya kitap okumak gibi vakit ayıramadığımız ve zihinlerimizi geliştirebilecek aktiviteler, hobiler çok büyük faydalar sağlayabilir. Yeni yemekler pişirmek yaratıcılık, zihin gelişimi ve iyi hissetmek açısından denenebilecek diğer bir hobi. Sahil, orman ya da parkurlarda yürüyüşe çıkmak vücudunuzu dinç tutup daha zinde hissetmenizi sağlayan önemli aktivitelerden.
Evde kaldığınız durumlarda dışarıya çıkarmış gibi özen hareket etmek zor; fakat ev içinde de öz bakımınıza önem vermeniz özgüveninizi ve buna bağlı duygu durumunuzu iyileştirecektir. İzolasyonun sadece fiziksel olduğunu unutmayın. Mesafenin duygularınız ve iletişiminize yansıması da psikolojik sağlığınız için pek olumlu nitelikte değildir. Sanal ortamda da olsa duygularınızı ifade etmekten ve yakın çevrenizle paylaşmaktan korkmamalısınız. Ailenizle online veya fiziksel oyunlar oynamak eğlenceli vakit geçirmenizi ve stresten uzaklaşmanızı sağlayacaktır. Bunun için çeşitli kutu ya da kart oyunlarını deneyebilirsiniz.

Psikolojik Sorunlara Dair Farkındalık Nasıl Sağlanır?

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de sarsan bu zorlu süreci her birey kendi yaşam dinamiklerine göre deneyimliyor. Kimileri işlerinin etkilenmesinden ötürü istihdam sorunu yaşarken, kimileri daha çok çalışıyor. Kimileriyse evden eğitimde zorluklarla baş ederken ailesiyle de ilgilenmek zorunda kalabiliyor.
Her bireyin mental yapısı özel olduğundan aynı durum ya da olgulara farklı tepkiler verebiliyor. Örneğin pandemi sırasında kimi bir yerde duygusal yeme bozuklukları oluşurken, kimileri de panik atak, anksiyete, uyku problemleri ya da OKB gibi bozukluklardan mustarip olabiliyor.
Bireylerin pandemi öncesindeki rahatsızları bu çeşitliliği şekillendiren bir diğer etken. Örneğin, bu süreçte önlem almanın ve hijyen kurallarına uymanın koronavirüsü önleyeceğini düşündüğünden kaygı seviyelerini bu alışkanlıkları kazanarak kontrol altına alabilirler. Fakat anksiyete bozukluğu ya da panik atak tanısı konulmuş bireylerde bu durum ters etki bile yaratabilir. Zihinlerinde hastalığın küçük bir ihtimalde olsa onlara bulaşacağı riski ataklarını tetikleyici bir unsurdur. Burada önemli olan tüm bu duygu ve rahatsızlıkların insan için olduğunu bilmek ve psikolojik danışmanlık almanın ayıp veya eksiklik olmadığını kabul etmek.


Pandemi Sürecinde Psikolojik Desteğin Önemi Nedir?

Ruh sağlığının korunması öncelikle bireyin iş, aile ve sosyal hayata ilişkin karar mekanizmasını etkiliyor. Ancak ruh sağlığı çok boyutlu bir konu. Fiziksel sağlamlık ruh sağlığımıza iyi gelirken, psikolojik sağlamlık da fiziksel esenliğimizi etkiliyor. Stresle kan basıncınız artarken bağışıklık sisteminiz hassaslaşır ve hastalıklara daha açık hale gelebilirsiniz. İnsan bedeninin bu anlamda hem psikolojik, hem de fiziksel açıdan bir dengede olması önemli. Depresyon ya da stresli olmanın etkileri sadece ruhsal kavramlarla sınırlandırılamaz.
Psikolojik desteğin bütüncül olduğunu düşünürsek insanların destek sürecini bir uzmandan profesyonel yardım alarak her açıdan sündürmesi önemli. Elbette burada önemli olan uzman klinik psikolog arayışında doğru uzman klinik psikoloğa ulaşmak. Pandemi sürecinde psikolojimizi nasıl koruyabileceğimizi sorduğumuz Uzman Klinik Psikolog Tuba Koldağ  şunları paylaştı: “Belirttiğiniz gibi kitap okumak, yeni hobiler, online eğitim ve etkinlikler, tek başına vakit geçirebilmek… tümü çok önemli faaliyetler. Bir bitkiyle ilgilenmek bile hayata daha farklı bakmanızı ve tutunmanızı sağlayabilir. Bununla birlikte bu süreci OKB, genel kaygı bozukluğu, panik atak, geçimsizlik gibi sorunlarla yaşayan bireylere psikolojik desteğin önemini mutlaka hatırlatıyoruz. İnsanların bu süreçte destek aldıkları uzmanları iyi araştırması, ilk psikolog deneyimlerinin ve genel olarak destek sürecinin daha başarılı geçmesini sağlayacaktır. Biz bu yüzden Mylife Psikolojik Danışmanlık ve Psikolojik Destek Merkezi olarak ilk Psikolog randevu planlamasında profesyonel ortamda bir görüşme hizmeti sağlıyoruz. Danışanlarımız, bize dilediği zaman 05447243650 nolu telefondan bize ulaşabilirler.

Yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde geçen yıllarda acı veren neler yaşandıysa yaşandı. Elbette etkileri devam ediyor ama sürekli dikiz aynasına bakan şoför nasıl ki çabuk kaza yapar. Sizlerde geçmişin çöplüklerinden kurtarın kendinizi ve o muhteşem geleceğinize odaklanın. 

Unutmayın bu hayat bizim. Faturasını biz ödüyorsak keyfini de biz çıkartacağız değil mi? Yaşama sevinciyle hayata devam ediyoruz değil mi?


325 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab - 26/08/2023
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurabilirim? Bana katılmalarını sağlamak için ne yapmalıyım? Ne yapmamalıyım? 👇👇👇Yabancı sınıf arkadaşlarınızla daha cesur bir şekilde iletişim kurmak
İlişkilerde partnerine ilgi göstermenin ve değer vermenin önemi nedir? İlişkilerimde ilgisizlik ve d - 26/07/2023
İlişkilerde ilgi göstermek ve değer vermek, partnerinizi sevdiğinizi ve onun size önemli olduğunu hissettirmek için yapılan davranışlardır. İlgi göstermek, partnerinizin hayatındaki şeylere ilgi duymanız, onunla konuşmanız ve onun fikirlerine sayg
İlişkilerde partnerine ilgi göstermenin ve değer vermenin önemi nedir? İlişkilerimde ilgisizlik ve d - 26/07/2023
İlişkilerde ilgi göstermek ve değer vermek, partnerinizi sevdiğinizi ve onun size önemli olduğunu hissettirmek için yapılan davranışlardır. İlgi göstermek, partnerinizin hayatındaki şeylere ilgi duymanız, onunla konuşmanız ve onun fikirlerine sayg
👨🏻‍🏫 Koçluk Nedir? Online Koçluk Hizmetlerinin faydaları nelerdir? - 21/07/2023
Koçluk, bir kişinin hedeflerini belirlemesine, bu hedeflere ulaşması için planlar yapmasına ve destek almasına yardımcı olan bir danışmanlık yöntemidir. Bir koç, kişinin kendine güvenini artırmak, öz disiplinini geliştirmek ve motivasyonunu yükseltm
Narsist Kişiler İş Yaşamımızı Nasıl Sabote Ediyorlar ? - 13/08/2022
İş yaşamımızı dolayısıyla da özel yaşamımızı çok etkileyen narsist kişileri ve özelliklerini tanımak için öncelikle narsizm nedir? konusunu psikiyatri ve psikoloji biliminin ışığında bir inceleyelim. Narsisizm, bi
Selamlaşmaların Gizli Değeri ve Anlamı Nedir? - 27/07/2022
Yeni bir psikolojik bilimsel araştırma, küçük bir hareketin ve sözün gücünü nasıl hafife aldığımızı ortaya koyuyor... Bilimsel araştırmalara göre yazılan bu makalenin önemli noktaları ve konu başlıkları:
Bazı İnsanlar Neden Hayattan Asla Memnun Olmazlar - 19/07/2022
Bazı insanların hayattan neden memnun olmadığına dair şaşırtıcı psikolojik araştırmalar ve bilimsel sonuçlar var… Bu çok iyi bir haber!
Uluslararası Çalışmalar Yapmış, Psikoloji ile doğrudan ilgilenmeyen kişilerin bile tanıdığı dünyaca - 14/07/2022
Amerika’ lı bir psikolog olan Goleman aynı zamanda 12 yıldır New York Times’a davranış ve bilim konuları üzerine yazılar yazmaktadır. Psikoloji, eğitim, bilim, ekolojik kriz ve liderlik üzerine yazılmış 10 adet kitabı bulunmaktadır. Özellikle ‘duygu
Sosyal Medya Kullanımı İlişki Sorunlarına Sebep Oluyor mu - 25/06/2022
Hızla teknoloji çağına ayak uydurduğumuz bugünlerde hayatımızın her alanında yer alan akıllı telefonlarımız, bilgisayar ve tabletlerimiz sayesinde bütün dünyaya artık bir tık kadar yakınız. Hal böyle olunca günümüzün ciddi bir oranını da bu teknoloj
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam16
Toplam Ziyaret388325
Köşe Yazıları
Aile Evlilik Çift Terapisti 0533 373 81 23
5 Yaş Çocuğu

Aile Evlilik Çift Terapisti Fulya Güner 05333738123
OKB’nin Nedenleri..

Aile ve Çift Danışmanı Psikolog Atakan Şahin 05057675885
Anksiyete ve baş etmenin yolları

aile ve çift danışmanı sinem sayışman 05057675885
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Avukat yasin gedikli 0505 767 5885
BAŞARI ÖYKÜMÜZ

BARIŞ YILMAZ
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 (546) 932 46 24
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS

istanbul yaşam koçu 05321583555
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREN KEHANET

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Nagehan Erçakar
PSİKOLOG VE PSİKİYATRİST KİMDİR?

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Hulya Aydoğan 0532 158 35 55
NARSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Psikolog Pedagog Aile Evlilik ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İntihar

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra KARA 05557493919
DEPRESİF GENÇLER VE DEPRESİF EBEVEYNLER

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05301221102
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Uzman Psikolog Gülşah Babaoğlu
Profesyonel yardım alanların ve bu desteği veren Çocuk Ergen Psikologu, Çocuk Ergen Pedagogu 3

Uzman Psikolog Hakan ÖZBAYİS-0533 373 8123
PSİKOTERAPİ NEDİR?

Uzman Psikolog Çağla Tekeli
Bağlanma Korkusu

Yasam Koçu Öğrenci Koçu istanbulda Ayşim Çulfa
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

YAŞAM AİLE KOÇU DİLRUBA GÜNDÜZ 05301642034
BEN DEĞİL BİZ OLABİLMEK

YAŞAM KOÇU ÖĞRENCİ KOÇU SİNAN SEYFİ YETKİNER
STRES YÖNETİMİ

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven 0216-3476003
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Gülten Demirdöven Kadıköy 0544-7243650
BAZI İNSANLAR NEDEN YALAN SÖYLERLER?-2

Psikolog Esra Gökcen 0533-3738123
YAŞAM KOÇUNA GİTMENİN FAYDALARI

Aile,İlişki ve Evlilik Danışmanı 0533 373 81 23
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab

Nesrin Örek Aile,Çift,İlişki ve Bireysel Danışmanlık
Çocuklarda Davranım Bozuklukları

Hipnoz Eğitimi 0544-7243650
HİPNOZ EĞİTİMİ SEMİNERLERİ

Psikolog Didem Pedagog İstanbul
BEBEK VE MÜZİK

Pedagog Barış Çakır (Çocuk Psikoloğu)
SINAV KAYGISI İLE BAŞETME KONUSUNDA BAZI ÖNERİLER

Misafir Kalemler
Erkekler Her Zaman Cinselliğe Hazır mıdır?

Öğrenci Koçları,05447243650

Psikiyatriste Danışın,0505-7675885

Psikolojik Danışmanlar Sitesi

Psikologlar Sitesi, 05447243650

Yaşam Koçları,05333738123

Hava Durumu
Saat
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704